.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Aντιπροσωπεία της «Αεί Μαίναλον» στον Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη είχε χθες  (20/09/2010)  στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας αντιπροσωπεία της «Αεί Μαίναλον»  αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της, Βασίλη Κουνέλη και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέα Γεωργακόπουλο. 
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας ενημέρωσαν τον κ. Χατζημιχάλη για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για θέματα περιβάλλοντος που υπεγράφη από την «Αεί Μαίναλον» και τις οργανώσεις αποδήμων Αρκάδων, ενώ αναφέρθηκαν στις δικαστικές εξελίξεις των θεμάτων της περιοχής στα οποία εμπλέκεται η εταιρία, όπως οι εκκρεμούσες προσφυγές ενώπιον της Περιφέρειας για περιβαλλοντικά θέματα αλλά και η κατάθεση μηνυτηρίου αναφοράς ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της εταιρείας και πολλών άλλων οργανώσεων της περιοχής για παράνομες πράξεις και παραλείψεις υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών της Νομαρχίας Αρκαδίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορούν στις παράνομες αδειοδοτήσεις λειτουργίας τυροκομικής μονάδας στο Δ.Δ. Παναγίτσας. 
Ο κ. Χατζημιχάλης άκουσε με προσοχή και έδειξε να κατανοεί την σοβαρότητα των αναφερομένων θεμάτων, ενώ με την σειρά του ενημέρωσε την εταιρία για το έως σήμερα έργο του και τις προτεραιότητες του στην Περιφέρεια αλλά και τις ενέργειες του, όπως τις τελευταίες παρεμβάσεις του στις εξελίξεις που αφορούν την διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και την χωροθέτηση δεματοποιητή, με οριστικές αποφάσεις χωροθέτησης που πιθανόν να προηγηθούν των εκλογών του Νοεμβρίου. Η συνάντηση αυτή είναι η τέταρτη κατά την διάρκεια της θητείας του Γενικού Γραμματέα, καθώς η πόρτα του παρέμενε ανοιχτή σε συναντήσεις με περιβαλλοντικές οργανώσεις, το μικρό αυτό διάστημα των περίπου εννέα μηνών θητείας του. 
Είναι βέβαιο ότι όλοι ελπίζουν οι νέες διοικητικές αλλαγές να περιορίσουν δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην υποτιμημένη από το κεντρικό κράτος έως σήμερα Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόσο από πλευράς προσωπικού, όσο και από πλευράς κονδυλίων. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε άμεση ανταπόκριση και συνεργασία των αρμοδίων τμημάτων περιβάλλοντος με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και άμεση διευθέτηση των ενστάσεων και των προσφυγών που πρέπει να επιλύονται με γνώση και επιστημονικό κύρος στο επίπεδο της Περιφερειακής Διοίκησης, ώστε να αποφεύγονται χρονίζουσες δικαστικές αντιδικίες. 
Ας ελπίσουμε οι επερχόμενες διοικητικές αλλαγές να φέρουν ταχύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τόσο  με την επαναστελέχωση όσο και τη διάρθρωση των νέων υπηρεσιών.

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Tα ονόματα των υποψηφίων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου...

Tα ονόματα των υποψηφίων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις Εκλογές που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ: Πέτρος Τατούλης
ΝΔ: Δημήτρης Δράκος
ΚΚΕ: Νίκος Γόντικας
ΣΥΝ:Θανάσης Πετράκος
Με τον "Καλλικρατη"  θα δημιουργηθούν 13 περιφέρειες και τους 325 «Καλλικρατικούς» δήμους  σε όλη τη χώρα.

Δημοτικό Τραγούδι από το Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής