.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Φωτιά, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς


Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα...


Λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ της Τρίτης (28.2.2012), εκδηλώθηκε φωτιά, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης, το οποίο βρίσκεται, στην οδό «Ισαάκ και Σολωμού», δίπλα στην Πλατεία Πετρινού.
Η πυρκαγιά πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στην ηλεκτρική εγκατάσταση.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Άμεσα, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς, στοιχείο καθοριστικό, για να μην προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές.
Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ουσιαστικά είναι περιορισμένες. Το στούντιο του σταθμού και ο βασικός τεχνικός εξοπλισμός, δεν υπέστησαν ζημιές.
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου καθώς και η διοίκηση του Δήμου Τρίπολης ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική υπηρεσία για την άμεση επέμβασή της, στον τόπο της φωτιάς, που απέτρεψε τα χειρότερα.
Το ραδιόφωνο θα είναι και πάλι κοντά σας με την πρώτη ενημερωτική του εκπομπή από σήμερα (Τετάρτη, 29.2.2012), περίπου στις 10.00, ενώ το πλήρες πρόγραμμα του θα εκπέμψει και πάλι, αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι. _____________________________________________________

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Εφημερίδα online: Fast Track μέσω Πελοποννήσου....

Εφημερίδα online: Fast Track μέσω Πελοποννήσου....: Περιφέρειες: Έως την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου θα καταθέσει την πρόταση του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσο...

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

EKTAKTΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΣύμφωνα με πληροφορία αναγνώστη μας η φωτιά είναι στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και είναι σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα μεγάλη πυρκαγιά στην σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (ΔΗΠΕΘΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 2 με 2:15 το μεσημέρι και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στο τόπο έχει σπεύσει ισχυρή ...........
 πυροσβεστική δύναμη που καταβάλει προσπάθειες να κατασβέσει την φωτιά.


_______________________________________


Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ηλεία-Κινδύνεψαν άνθρωποι

Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ηλεία-Κινδύνεψαν άνθρωποι
Σφοδρότατες καταιγίδες έπληξαν την περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες τόσο στην πόλη όσο και στα περίχωρα. Ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που σχεδόν ξεπερνούσε ακόμα και τα 70 με 80 εκατοστά!
Σπίτια, καταστήματα αλλά και αυτοκίνητα και δρόμοι πλημμύρισαν ενώ μια τεράστια λίμνη σχηματίστηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για την σφοδρότερη καταιγίδα στο νομό τουλάχιστον των τελευταίων πέντε ετών!
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 200 κλήσεις και ήδη στον Πύργο πέρα από τα άτομα επιφυλακής, έρχονται για βοήθεια δυνάμεις από την Αρχαία Ολυμπία, την Κρέστενα, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά και την Πάτρα.
Υπ’ατμών βρίσκεται και η αστυνομία προκειμένου να συνδράμει στο έργο της πυροσβεστικής. 
Κινδύνεψαν να πνιγούν…
Δυο γυναίκες κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους από τις πρωτοφανείς πλημμύρες. Οι γυναίκες διασώθηκαν από την πυροσβεστική μέσα από πλημμυρισμένα σπίτια. 
Και οι δυο ήταν ασθενείς, η μια εντοπίστηκε στην περιοχή της Κεραίας κατάκοιτη, με το νερό σχεδόν να την έχει σκεπάσει! 
Πηγή: ilialive.gr
 Newsbomb.gr.