.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Έφυγε η Ελένη Κ. Φάσσου μια γνήσια Μανιάτισσα...


Ελένη, καλό σου ταξίδι!


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
 ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Ε.Π.Σ.)
              ~~~
Αθήνα 16/3/2012

Με θλίψη και οδύνη, η Ένωση Πολιτιστικών Συντακτών (Ε.Π.Σ.) αποχαιρετά την Πρόεδρό της Ελένη Κ. Φάσσου. Την Ελένη, την αγαπητή σε όλους μας εκδότρια του σπουδαίου περιοδικού «Αέροπος». Την Ελένη που έδινε, ως γνήσια Μανιάτισσα, τέσσερα ολόκληρα χρόνια τη μάχη της με την επάρατο νόσο, αλλά που δεν κατάφερε να βγει νικήτρια κι «έφυγε», μόλις στα 52 έτη της ζωής της, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012.
Η Ελένη Φάσσου ήταν μια δημοσιογράφος με έντονη και πολυσχιδή προσωπικότητα, άνθρωπος της δράσης και της ζωής και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνία μας.
Δυναμική, δραστήρια, φιλοσοφημένη, δημιουργική, αφιερωμένη στο πάθος της για την Ελλάδα και τη ζωή, μυσταγωγός στην αρχαία ελληνική παιδεία του τόπου μας, στην πολύπαθη γλώσσα και παράδοσή μας. Έζησε την κάθε στιγμή της ζωής της με εμμονή στην ποιότητα, αλλά και με γενναιότητα απέναντι στις αντιφάσεις και τις προκλήσεις του καιρού μας.
Η Ελένη Φάσσου, που έγραψε τη δική της ιστορία με το δημοσιογραφικό της έργο, φεύγει σήμερα από κοντά μας, αλλά θα μείνει στη μνήμη και την καρδιά μας, σε όλους εμάς που μας τιμούσε με τη φιλία και την αγάπη της.
                   Ελένη, καλό σου ταξίδι!
Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.
Ζώης Μπενάρδος
Αντιπρόεδρος

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Αγιασμός στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο Λιβαδίου Κυθήρων


στο Λιβάδι Κυθήρων


Το Σάββατο 7 Απριλίου έγινε Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυθήρων κκ Σεραφείμ, στο νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο Λιβαδίου.
Η κατασκευή του γηπέδου ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών του π. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμου, ο οποίος είχε την ιδέα, την οργάνωση και τον συντονισμό της ολοκλήρωσης του έργου. 
Τα εγκαίνια θα γίνουν το καλοκαίρι για να βρίσκεται στα Κύθηρα και ο μεγάλος συντελεστής του έργου Παναγιώτης Μάγειρος, με την χρηματοδότηση του οποίου κατασκευάσθηκε το γήπεδο, το οποίο αποτελεί στολίδι για το Λιβάδι και τα Κύθηρα.

*από :

Η  Φωνή  των  Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική-Οικονομική-Ναυτιλιακή & Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών
__________________________________

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Η εντυπωσιακή διώρυγα της Κορίνθου [σε φωτογραφίες]


Η Διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, στη θέση του Ισθμού της Κορίνθου, λίγο ανατολικότερα από την πόλη της Κορίνθου.
Η εργασίες για την κατασκευή της ξεκίνησαν το 1880 και ολοκληρώθηκαν το… 1893 από τον μηχανικό  Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη.
Στα αρχαία χρόνια μεταξύ του τείχους του Ισθμού και του περιβόλου του υπήρχε η δίολκος, οδός μέσω της οποίας μεταφέρονταν εμπορεύματα και μικρά πλοία για να αποφευχθεί ο γύρος της Πελοποννήσου.
Η ιδέα της διώρυγας υπήρχε ήδη από την εποχή του Περίανδρου, το 602 π.Χ. Ο πρώτος που προσπάθησε να την κατασκευάσει ήταν ο Νέρων, το 66 μ.Χ., σε σχέδια του Ιούλιου Καίσαρα και του Καλιγούλα. Μετά το θάνατο του Νέρωνα, συνέχισε την προσπάθεια ο Ηρώδης ο Αττικός, ο οποίος όμως την εγκατέλειψε.
Οι εργασίες για τη διώρυγα άρχισαν το 1880, από την Διεθνή Εταιρεία της Θαλασσίου Διώρυγος της Κορίνθου. Λόγω έλλειψης κεφαλαίων το έργο ολοκληρώθηκε από εταιρεία του Ανδρέα Συγγρού το 1893.
Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 m, πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 m, στο βυθό της 21,3 m, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 m.


πηγή:dinfo.gr

_________________________________
http://www.dejavu.gr/2012/03/14/h-entuposiaki-dioruga-ths-korinthou-foto/