.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ktima-lila - Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Μεζονέτες Studios στην Θερμησία Ερμιονίδας

       ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016       
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Μεζονέτες Studios

ktima-lila.eu 


Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Ktima Lilas βρίσκονται στα Θερμησία Αργολίδας, ένα παραθαλάσσιο χωριό στο Νομό Αργολίδας και απέναντι από την Ύδρα και την Δοκό. Η Θερμησία Ερμιονίδας είναι ένα γραφικό χωριό με σπάνιο φυσικό τοπίο, ένα όμορφο μέρος της Αργολίδας, με καταπράσινο περιβάλλον και πανέμορφες ακτές.Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Ktima Lilas βρίσκονται πλησίον του χωριού, πολύ κοντά στην παραλία προσφέροντας ιδανικές διακοπές σε άνετο και φιλικό περιβάλλον. Το κατάλυμα λειτουργεί όλο τον χρόνο και μπορεί να εξασφαλίσει μια αξέχαστη διαμονή σε ενα οικογενειακό περιβάλλον. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως αυτόνομα, μέσα σ΄ένα καταπράσινο περιβάλλον, μερικά μέτρα έξω από την πόλη της Θερμησίας και σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Διαθέτουν όλες τις σύγχρονες παροχές και είναι άνετα και φωτεινά με λιτή διακόσμηση.

Η διαμονή στα ενοικιαζόμενα δωμάτια Ktima Lilas συνδυάζει την ηρεμία και την ξεκούραση, με την ευχαρίστηση που προσφέρει η περιήγηση στην γύρω περιοχή. Θα έχουν την δυνατότητα όσοι το επισκεφθούν να εξερευνήσουν εύκολα όλους τους χώρους πολιτισμικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της περιοχής της Ερμιονίδας και της ευρύτερης περιοχής του νομού Αργολίδας. Εύκολα προσβάσιμες είναι επίσης δεκάδες παραλίες στην περιοχή και οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές επιλογές για φαγητό, καφέ ή ποτό. Για τους πιο δραστήριους και εναλλακτικούς επισκέπτες το κατάλυμα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο και για την διοργάνωση εξορμήσεων σε Κρανίδι, Φούρνους, Ηλιόκαστρο και όλα τα γύρω χωριά.

Δίνοντας έμφαση στην καθαριότητα των δωματίων και με την άμεση και φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Ktima Lilas μπορούν να εξασφαλίσουν διαμονή υψηλών απαιτήσεων και να εξασφαλίσουν για όσους το επιλέξουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 27540-41650


Κτήμα Λίλας
ktima-lila.eu

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

«Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την διετία 2016 - 2017»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.


Επισκοπή Τεγέας, Τ.Κ. 22012
ΤΗΛ: 2710 557058, 221775
FAX: 2710 557060
www.peloponnisosae.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το έργο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος  Δήμων των Περιφερειακών   Ενοτήτων  Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την διετία  2016 - 2017» εκτελείται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης με συμβαλλόμενα μέρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Πελοπόννησος Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη υλοποίησης του έργου.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, δημοσίευσε στον Τύπο στις 14/04/2016 την προκήρυξη για τον Ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό για την επιλογή Αναδόχου, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πελοπόννησος ΑΕ μετά από όλες τις διαδικασίες (Προσυμβατικός έλεγχος από το Ζ  Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου - Διεθνής Διαγωνισμός - Ηλεκτρονικός μέσω ΕΣΗΔΗΣ - Δημοσίευση σε εφημερίδες σε Ε.Ε. και Ελλάδα - Έγκριση όλης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ζ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου), με απόφασή του ανακήρυξε την εταιρεία  ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ: ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ - ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ - ΙΝΣΕΚΟ ΕΕ ως Ανάδοχο του Έργου και  υπογράφηκε η σύμβαση στις 4/7/2016.   
Στόχος του έργου είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η δημιουργία συνθηκών Τουριστικής Ανάπτυξης και η διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής εφαρμογής του έργου, με την συστηματική καταπολέμηση των κουνουπιών που βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες και περιβαλλοντικά συμβατές εφαρμογές.
Το έργο εκτελείται με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας και συνοπτικά περιλαμβάνει τις εξής επιχειρησιακές εφαρμογές:

  • Χαρτογράφηση εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών - δημιουργία επιχειρησιακών χαρτών
  • Καθορισμός δειγματοληπτικών θέσεων
  • Έλεγχος και δειγματοληψίες προνυμφών  κουνουπιών
  • Ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας από εδάφους και από αέρος στις παραγωγικές εστίες αναπαραγωγής
  • Δειγματοληψίες ακμαίων κουνουπιών με την τοποθέτηση παγίδων διοξειδίου του άνθρακα.
  • Διενέργεια υπολειμματικών ψεκασμών εσωτερικών Χώρων (IRS) σε εννέα οικισμούς του Δήμου Ευρώτα
Υπενθυμίζεται ότι για την επιτυχία του έργου είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας. Πολλά από τα κουνούπια που μας ταλαιπωρούν προέρχονται από ιδιόκτητους χώρους, όπως είναι οι αυλές και οι βεράντες των σπιτιών μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συνανθρώπους μας:
- περιορίζουμε στο χώρο μας όλες εκείνες τις επιφάνειες όπου λιμνάζουν νερά

-  λαμβάνουμε τα απαραίτητα ατομικά  μέτρα προστασίας.

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Βίαια και Αναίτια πετάνε στο δρόμο τα 40 παιδιά και τους 30 εργαζόμενους στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο!

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο σε μία Συνάντηση ενημέρωσης, διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στα 40 παιδιά που έχουν βρει στο Σπίτι μία πραγματική οικογένεια («Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Βίαια και Αναίτια πετάνε στο δρόμο τα 40 παιδιά και τους 30 εργαζόμενους στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο!

Σας καλούμε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο σε μία Συνάντηση ενημέρωσης, διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στα 40 παιδιά που έχουν βρει στο Σπίτι μία πραγματική οικογένεια («Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη γονική τους μέριμνα) και στα 30 άτομα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που εργάζονται στο Σπίτι και σήμερα κινδυνεύουν αναίτια να απομακρυνθούν βίαια!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 λειτουργεί το Σπίτι για παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας στην Αρχαία Κόρινθο, σε οίκημα που παραχωρήθηκε για αόριστο χρόνο στον Οργανισμό μας από την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που την εκπροσωπούσαν (η οικογένεια Κρατζ και ο Φίλιπ Λάρσεν).

Εξ αρχής και μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τηρήσει στο ακέραιο τους όρους όπως περιγράφονταν στη Σύμβαση χρησιδανείου αορίστου χρόνου.

Ωστόσο το 2006 η ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών»επικαλούμενη εργασίες που έχουν γίνει στο οίκημα για τις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προγενέστερα ενημερωθεί και οι οποίες ήταν απαραίτητο να γίνουν προς όφελος των παιδιών και των εργαζομένων καθώς και της συντήρησης του οικήματος και του περιβάλλοντος χώρου (τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, κατασκευή μανδρότοιχου κ.α.) με αγωγή της ζήτησε την απομάκρυνση του Οργανισμού μας άρα και των παιδιών που μεγάλωναν σε αυτό καθώς και των εργαζομένων.

Το 2010 το οίκημα μεταβιβάστηκε στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία, εκπροσωπούμενη ωστόσο από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και με ακριβώς τους ίδιους σκοπούς με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία! Σε συνέχεια αυτού η σουηδική εταιρεία χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα και καταχρηστικά άσκησε αγωγή στον Οργανισμό μας, ζητώντας το ακίνητο.
Η αγωγή εκδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Κορίνθου, το οποίο έκρινε την καταγγελία που έλαβε ο Οργανισμός, ως καταχρηστική και έτσι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέμεινε στην Αρχαία Κόρινθο.
Ακολούθησε έφεση στην παραπάνω απόφαση και σήμερα βίαια -και αναίτια «πετάνε» στο δρόμο τα 40 παιδιά και τους 30 εργαζόμενους στο Σπίτι του «Χαμόγελου» στην Αρχαία Κόρινθο.
Η απόφαση του Εφετείου στάθηκε στο γεγονός ότι το ακίνητο έχει πλέον μεταβιβαστεί στη σουηδική μη κερδοσκοπική εταιρεία International Children’s Ark Foundation με έδρα τη Σουηδία και δεν ανήκει πλέον στην ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Κιβωτός των Παιδιών» με την οποία είχε συνάψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τη Σύμβαση Χρησιδανείου το 2002.

Για μία ακόμα φορά τονίζουμε ότι οι δύο εταιρείες εκπροσωπούνται από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (την οικογένεια Κρατζ και τον Φίλιπ Λάρσεν) και επιτελούν ακριβώς τους ίδιους σκοπούς!

Η οικογένεια του «Χαμόγελου» ωστόσο θα συνεχίσει να παλεύει για τα παιδιά και τους εργαζόμενους στην Αρχαία Κόρινθο, επιφυλασσόμενο παντός νομίμου δικαιώματός του.
Σήμερα, 14 αυτά χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας, στο Σπίτι βρήκαν μία πραγματική οικογένεια 121 παιδιά θύματα Κακοποίησης, με τα 81 παιδιά να έχουν πλέον ενηλικιωθεί και να προχωρούν στη ζωή τους έχοντας πάντα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα τους και τα 40, ηλικίας από 2,5 έως 18 ετών, να μεγαλώνουν σήμερα στο Σπίτι. Σταθερά δίπλα στα παιδιά βρίσκονται τα 30 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και όλη η τοπική κοινωνία που από την πρώτη στιγμή καλωσόρισε και υποστήριξε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη δράση του στην περιοχή!
Σήμερα στο πλαίσιο δικαστικής διαμάχης που έχει ξεκινήσει από το 2006 ζητείται ουσιαστικά η παύση λειτουργίας του Σπιτιού και η εκδίωξη των παιδιών και των εργαζομένων.
Ζητάμε την παρουσία όλων την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00
στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο
για να προασπίσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα των παιδιών
για ένα ασφαλές μέλλον!

Περισσότερες πληροφορίες:
κα. Θεώνη Αργυράκου – Τηλ. 2741032628 – Email: korinthos@hamogelo.gr