.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πανηγυρική αθώωση των 9 κατηγορουμένων για την αγωνιστική παρέμβαση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στην Τροχαία Κιάτου τον Απρίλιο του 2011

Πριν από λίγο στα Δικαστήρια της Κορίνθου!


Πανηγυρική αθώωση των 9 κατηγορουμένων για την αγωνιστική παρέμβαση του Κινήματος Δεν Πληρώνω στην Τροχαία Κιάτου τον Απρίλιο του 2011. 
Στη δράση αυτή, πάνω από 100 μέλη του Κινήματος και πολίτες που είχαν πέσει θύματα του υπερβάλλοντος ζήλου της τροχαίας, που ενεργούσε ως υπερασπιστής των κερδών των μεγαλοεργολάβων, πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να επιτευχθεί η διαγραφή των κλήσεων και η επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί παρανόμως, λόγω αδυναμίας των συμπολιτών μας να πληρώσουν τα διόδια.
Η μαζικότητα του Κινήματος ενάντια στα διόδια εκείνο τον καιρό, σε συνδυασμό με την μαζικότητα της συγκεκριμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της νικηφόρας έκβασής της, εκνεύρισαν προφανώς τους κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους της Ολυμπίας Οδού (Μπόμπολας και σια), οι οποίοι ανάγκασαν την Τροχαία Κιάτου με την οποία συστεγάζονται, να προβεί σε διώξεις εναντίον μας.
Να επισημάνουμε ότι ο νόμος Ρέππα, ο οποίος αποτελεί εργαλείο ποινικοποίησης του Κινήματος Δεν Πληρώνω στα διόδια, όπως άλλωστε και ο νόμος Βορίδη, ισχύουν μέχρι και σήμερα παρά τις υποκριτικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Σύριζα ότι θα τους καταργήσει και ότι θα συγκρουστεί με το καθεστώς ασυδοσίας των μεγαλοεργολάβων με το οποίο τα έχει κάνει πλακάκια.
Η δίωξη αυτή αποτελεί μία εκ των πολλών που ασκήθηκαν στα πλαίσια της βιομηχανίας διώξεων του παρακράτους των μεγαλοεργολάβων απέναντι στους πρωτοπόρους αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω για τη δράση μας ενάντια στα διόδια.
Η έδρα αυτή τη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποδίδοντας δικαιοσύνη και καταρρίπτοντας ένα ακόμη κατασκευασμένο κατηγορητήριο.
Μεταξύ των συναγωνιστών και των πολιτών που αθωώθηκαν και το ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Μαρία Λεκάκου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη!
Θα νικήσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου