.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η Αριστερή - Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά δίνει τη μάχη των Περιφερειακών Εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις αγωνιστών από διάφορες οργανώσεις, συλλογικότητες της αριστεράς αλλά και ανένταχτους αριστερούς από Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία αλλά και δυο Πανπελοποννησιακές αποφασίστηκε η δημιουργία κίνησης και η κάθοδος στις εκλογές στην περιφέρεια Πελοποννήσου με το όνομα «ΑΡΙΣΤΕΡΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ» και πολιτικό πλαίσιο της εκλογικής διακήρυξης την άμεση διαμόρφωση ενός προγράμματος πάλης με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, τις ανάγκες όλων των εργαζόμενων και βασικούς άξονες:
  • Την ανατροπή του αντεργατικού προγράμματος σταθερότητας και του μνημονίου
  • Την άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους, εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία
  • Την έξοδο απ’ την ΟΝΕ και την ΕΕ, αποδέσμευση απ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – μηχανισμούς όπως είναι το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ κ.α.
  • Την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και των μεγάλων επιχειρήσεων και λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο και την αύξηση φορολογίας του κεφαλαίου
  • Τον χωρισμό κράτους – εκκλησίας, την από-υπαλληλοποίηση των ιερέων και της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, τη διανομή της περιουσίας της στα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  • Το χάρισμα – διαγραφή των χρεών για την πρώτη κατοικία σε όλους τους εργαζόμενους
  • Τη ρύθμιση των χρεών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις χάρισμα – διαγραφή χρεών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που το εισόδημά τους βρίσκεται στα όρια της φτώχειας
  • Την τιμωρία όλων όσων συνέβαλαν στη διασπάθιση, στην κακοδιαχείριση, στην κλοπή του δημόσιου χρήματος και του δημόσιου πλούτου (πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, κρατικοί υπάλληλοι και στελέχη)
  • Τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα χωρίς χαράτσια
  • Την δραστική περικοπή των αμυντικών δαπανών και επιστροφή όλων των στρατευμάτων
Ο Καλλικράτης ολοκληρώνει την αντιδραστική οργάνωση του κράτους.
Η νέα περιφέρεια της Πελοποννήσου φτιάχνεται για περισσότερα κέρδη των καπιταλιστών και περισσότερα δεινά των εργαζομένων. Ο «Καλλικράτης» είναι η άλλη πλευρά της πολιτικής του μνημονίου.
Φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό ενός συνολικού επανασχεδιασμού του κράτους για τη συγκρότηση ισχυρών διοικητικών ενοτήτων, που θα διαμορφώνουν οικονομίες κλίμακας κατά την καπιταλιστική διαχείριση και τις προϋποθέσεις για κερδοφόρα τοπική ανάπτυξη.
Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου και η μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ φτωχών και πλούσιων περιφερειών και επιμέρους περιοχών, αποτελούν βασικές πτυχές του.

Η δική μας πολιτική πρόταση δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση για να την υλοποιήσει. Απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να τη διεκδικήσει, να αγωνιστεί γι’ αυτήν και να την επιβάλλει. Από αυτήν την άποψη είναι μία πρόταση εξουσίας που μπορεί να υλοποιηθεί μόνο από μία κυβέρνηση του αγωνιζόμενου λαού, της εργατικής τάξης ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών για την εργατική εξουσία.

Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης που προτείνουμε, συνιστά την άμεση πολιτική διέξοδο από την κρίση και αφορά τα σημερινά προβλήματα των εργαζομένων και την επείγουσα αντιμετώπισή τους. Γι’ αυτό δεν θα περιμένουμε αν και πότε θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να πραγματοποιηθεί. Κατατίθεται ως πρόταση προς άμεση υλοποίηση και μας δεσμεύει να παλέψουμε για την προώθησή της από όποια θέση και αν βρεθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους.
Επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο σύντροφος Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος από την Καλαμάτα. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι αντιπεριφερειάρχες και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ανά νομό.




Καλούμε όλους και όλες, αγωνιστές και αγωνίστριες, συλλογικότητες από τον κόσμο της εργασίας και της Αριστεράς να δώσουμε μαζί τη μάχη των περιφερειακών εκλογών.




4 Οκτωβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου