.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Παρασκευόπουλος: Όχι στο χαράτσι των διοδίων και στις λεόντειες συμβάσεις.

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή
Παρασκευάς Παρασκευόπουλος


Δελτίο Τύπου
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Παρασκευόπουλος: Όχι στο χαράτσι των διοδίων και στις λεόντειες συμβάσεις.


Παρέμβαση – δήλωση στο θέμα των διοδίων έκανε ο  επικεφαλής του συνδυασμού «ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή» – δημοτικός σύμβουλος δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος. Η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου έχει ως εξής:

«Την ίδια ώρα που η χώρα και ο λαός μας, βιώνει μια απύθμενη οικονομική και κοινωνική κρίση,  οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται και διαχειρίζονται το εθνικό οδικό δίκτυο, προκλητικά ανακοινώνουν αυξήσεις διοδίων. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι πρωτίστως πολιτικό και φέρει στην επιφάνεια τα προνόμια που απολαμβάνουν από τις λεόντειες αυτές συμβάσεις, έναν γκρουπ επιχειρηματιών και τραπεζών.

Τα επιχειρήματα, ορισμένων κυβερνητικών παραγόντων ότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να υποστούν το χαράτσι, ως προϊόν ανειλημμένων συμβατικών υποχρεώσεων, δεν πείθουν. Εξάλλου πολλές φορές συμβάσεις υπογράφονται για να καταγγέλλονται. Όταν η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης, η προσήλωση πρέπει να εκδηλώνεται προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και όχι των ολίγων. Τέλος τα επιχειρήματα αυτά είναι και υποκριτικά, στις μέρες μας, όταν στο όνομα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου θεμελιώδη δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αμφισβητήθηκαν και καταργήθηκαν, χωρίς να αποτελέσει εμπόδιο, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων, οι συνταγματικές κατοχυρώσεις, το ευρωπαϊκό και διεθνές εργατικό δίκαιο. Βγάζει μάτι. Ότι ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο συνδυασμός μας «ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή», συντάσσεται με τις κινητοποιήσεις των πολιτών στην Αρκαδία και σε όλη την Ελλάδα. Αποδοκιμάζει τη σύλληψη του δήμαρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου,  ζητά από το σύνολο των δημάρχων της Αρκαδίας, μαζί με τα δημοτικά συμβούλια, να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις, με αίτημα να αναιρεθούν οι αυξήσεις των διοδίων άμεσα και να απαιτήσουμε από το κράτος την επανεξέταση και αναθεώρηση αυτών των συμβάσεων.

Σε μια εποχή τόσο δύσκολη για τον τόπο μας, το mea culpa θα ήταν το ελάχιστο που θα έπρεπε να πράξει η κυβέρνηση, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, που και αυτή ευθύνεται για τις λεόντειες συμβάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου