.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Π. Τατούλης: Πρωταρχικός στόχος οι σύγχρονες υποδομές

Σύγχρονες υποδομές στην Πελοπόννησο

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και εκπροσώπους των κοινοπραξιών που εκτελούν τα μεγάλα οδικά έργα στην περιφέρεια και κυρίως τον αυτοκινητόδρομο ως την Καλαμάτα και τη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης επέστησε την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων στην κατασκευή των οδικών έργων στην περιφέρεια, ώστε να μην επαναληφθούν αστοχίες που οδήγησαν στο παρελθόν στην κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ.

«Πρωταρχικός στόχος μας είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου να αποκτήσει υποδομές μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» επεσήμανε ο περιφερειάρχης με δηλώσεις του μετά την επίσκεψη επί τόπου στην περιοχή των έργων που ακολούθησε την σύσκεψη.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα 10 χιλιόμετρα Παραδείσια - Τσακώνα, ο κ. Τατούλης, τόνισε ότι «επειδή στο συγκεκριμένο έργο υπήρξαν μεγάλες αστοχίες και κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να είναι όλοι προσεκτικοί για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα"
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των παραχωρισιούχων εταιριών ενημέρωσαν τον κ. Τατούλη για την εξέλιξη των εργασιών στους οδικούς άξονες Λεύκτρο - Σπάρτη και Τσακώνα - Καλαμάτα, δίνοντας και χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων.
Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Λεύκτρο - Σπάρτη, έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των απαλλοτριώσεων αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που αφορούν την αρχαιολογική υπηρεσία ιδιαίτερα στην περιοχή της Αρχαίας Σπάρτης. Η καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου είναι ο Σεπτέμβριος του 2012, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του, το έργο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέσα στο 2012.
Όσον αφορά τον οδικό άξονα Τσακώνα - Καλαματα, αναμένεται η ολοκλήρωση του μέσα στο 2011, εκτός από τον περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας. Ιδιαίτερα για την ανακατασκευή του έργου Παραδείσια - Τσακώνα ο γενικός διευθυντής συγκοινωνιακών έργων κ. Μαρκής, επεσήμανε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η ολοκλήρωση του, παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει, να γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα δόθηκε και από τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας ΑΛΤΙΝΕ-ΤΕΡΝΑ κ. Τσίρμπα ο οποίος επεσήμανε τις μεγάλες δυσκολίες στα γεωτεχνικά έργα αλλά κυρίως την δύσκολη κατασκευή της κοιλαδογέφυρας που περιλαμβάνεται στο έργο.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου της ανακατασκευής του συγκεκριμένου τμήματος των 10 χιλιομέτρων θα αγγίξει τα 124 εκ ευρώ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου