.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Κάτω από τα όρια της φτώχειας 2,2 εκατ. πολίτες....


 ....σύμφωνα με έκθεση της ΓΣΕΕ


Περίπου 2,2 εκατ. πολίτες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία, που παρουσιάστηκε το 2009 το 2011 πόσοι συμπολίτες μας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και της μιζέριας;
Αυτό σημαίνει ότι ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω από 5.800 ευρώ. Παράλληλα, η έκθεση καταγράφει την «έκρηξη» των κοινωνικών ανισοτήτων, καθώς το 20% του πληθυσμού έχει 6 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το 20% των πιο φτωχών.
Οι αναλυτές του ΙΝΕ εκτιμούν ότι η πραγματική ανεργία πλησιάζει το 15,5%. Το 25% της νέας γενιάς είναι άνεργοι και το 60% του συνολικού αριθμού των ανέργων έχει ηλικία έως 34 ετών.
Όπως επισημαίνει το ΙΝΕ, στην αγορά εργασίας δεν δημιουργούνται νέες θέσεις πλήρους και σταθερής απασχόληση, καθώς τα τα τετραήμερα και οι απολύσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, οφείλονται αποκλειστικά στην ακολουθούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία «θεοποιεί» τις αγορές και τα τραπεζικά κέρδη, τα οποία, όμως, διευρύνουν τις ανισότητες, τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ύφεση και την χρηματοοικονομική κρίση.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, η έκθεση για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παρουσιάζει την εναλλακτική πρόταση της ΓΣΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση, η οποία εκτιμάται ότι εξασφαλίζει την πραγματική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και ευημερία, θέτοντας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του πάνω από τις αγορές και τα κέρδη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου