.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Πολύβιου Μαργιά, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τρίπολης


  Πνευματική Εκδήλωση  Γράφει ο Νικόλας Κωστάρας του Βαρυγιάννη
 από τα Κακουραίικα Γορτυνίας


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου 2011, παρουσιάστηκε το συγγραφικό έργο του λόγιου, απόστρατου ανώτατου αξιωματικού ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, Πολύβιου Μαργιά.
Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό πρώτα ο δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης και κατόπιν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Τζόκας οι οποίοι τόνισαν την πνευματική προσφορά του συγγραφέα Πολύβιου Μαργιά.   

Παρουσιάστηκαν τα βιβλία: «Όμηρος ο Διαχρονικός Δάσκαλος», «Επισημάνσεις – Αναμνήσεις- Απόψεις», «Η Ελλάδα βιάζεται» και «Το βλέμμα του αλόγου μας».
Η εκδήλωση είναι επανάληψη παρόμοιας η οποία είχε γίνει στην «Έπαυλη Δροσίνη» της Κηφισιάς στις 17 Μαΐου ε.έ.
Για το βιβλίο « Όμηρος ο Διαχρονικός Δάσκαλος» μίλησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου  Αθηνών και Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Γνώστης του αντικειμένου και άριστος επιστήμονας ο ομιλητής ανέφερε, λεπτομέρειες από τα Ομηρικά Έπη και κατέληγε πάντοτε στην διαχρονικότητα των όσων διδαγμάτων άφησε ο Όμηρος.
Στη συνέχεια ο εκδότης της εφημερίδας  «Κρητική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Βασίλης Σχίζας μίλησε για το βιβλίο «Επισημάνσεις – Αναμνήσεις Απόψεις».
Το βιβλίο αυτό όπως είπε, εμπεριέχει επιλεγμένα και δημοσιευμένα διαχρονικά, δοκίμια τα οποία άρχισε να γράφει ο Πολύβιος Μαργιάς απ’ όταν ήταν μαθητής  στο γυμνάσιο στα χρόνια της κατοχής.
Αποτελούν το απαύγασμα πατριωτικής, ιστορικής, κοινωνικής και γενικά πνευματικής σκέψης, με κριτική και τοποθετήσεις στα διάφορα εθνικά ή κοινωνικά προβλήματα που κατά καιρούς αναφύονται και ταλανίζουν τη χώρα μας.
Κατόπιν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Τζόκας αναφέρθηκε στο βιβλίο με τίτλο «Η Ελλάδα βιάζεται» το οποίο περιέχει πολλά στοιχεία από την σημερινή δύσκολη πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και κυρίως της κατάπτωσης των ηθικών αξιών, που πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Μίλησε επίσης ο Λευτέρης Τζόκας και για το βιβλίο υπό τον τίτλο «Το βλέμμα του αλόγου μας». Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία που δείχνει το ειδικό συναίσθημα που αναπτύσσεται μεταξύ του αλόγου και του ανθρώπου – ιδιοκτήτη, τον οποίο αόκνως (;) και σε όλη του τη ζωή υπηρετεί το υπερήφανο ζώο. Συγκεκριμένα ο συγγραφέας μεταφέρει την αντίδραση του αλόγου τους, κατά την επίταξή του από τον Ελληνικό στρατό στον πόλεμο του 1940, αλλά και το γεμάτο ερωτηματικά και παράπονο βλέμμα του αλόγου προς τους ιδιοκτήτες του που ήταν σαν να τους έλεγε: «Που μ’ αφήνετε φίλοι μου…σας αγαπώ… μη φεύγετε !».
Ο συγγραφέας Πολύβιος Μαργιάς, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης.
Παρέστησαν ο δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κοσκινάς και Γεώργιος Καρλής, ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Κουκάκης, η πρόεδρος του «Νομικού Προσώπου του Δήμου» κ.Χριστίνα Ζαμπαθά, η πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων Αμαρουσίου (Αττικής) κ. Πόπη Βραχιώτου – Λυμπεροπούλου, ο συγγραφέας - ιστοριοδίφης Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, ο ιατρός και μέλος του Τεγεατικού Συνδέσμου Γιάννης Ψυχογιός, εκδρομείς από την Αθήνα με αρχηγό τον  δικηγόρο Βασίλη Κανατά κ.α. Την  εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η Φιλόλογος κ. Στέλλα Ζαχαριάδου - Λάκκα. ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ   1   =  Προσφώνησε  ο δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης. Δεξιά οι ομιλητές: Από αριστερά ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο  Εκδότης – Δημοσιογράφος Βασίλειος Σχίζας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρης Τζόκας.


ΦΩΤΟ     2  =  Αναμνηστική φωτογραφία μετά την παρουσίαση των βιβλίων.
Από αριστερά ο  Εκδότης – Δημοσιογράφος Βασίλειος Σχίζας με την σύζυγό του κ. Ελευθερία, η κ.Χάρις με τον σύζυγό της Συγγραφέα Πολύβιο Μαργιά, η κ.Νίνα σύζυγος του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Λευτέρη Τζόκα (είναι τελευταίος δεξιά), η Πρόεδρος του «Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης» κ.Χριστίνα Ζαμπαθά και η συντονίστρια της εκδήλωσης Φιλόλογος κ. Στέλλα Ζαχαριάδου - Λάκκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου