.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Η ΑΤΕΒank θα πρέπει να κλείσει ή να εξυγιανθεί σταδιακά", αναφέρει ο αξιωματούχος της ΕΕ
Να κλείσουν ελληνικές τράπεζες που χαροπαλεύουν πιέζει η Κομισιόν σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλούμενο πληροφορίες στελέχους της ΕΕ, αναφέρει ότι πιθανά οι πιέσεις που ασκούνται περιλαμβάνουν την ATEbank.
Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι παρότι την ευθύνη για ενδεχόμενο «λουκέτο» ελληνικής τράπεζας την έχει η Τράπεζα της Ελλάδος, το στέλεχος της ΕΕ τονίζει ότι λόγω του δανεισμού που παρέχεται στη χώρα για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί αίτημα διάσωσης μίας τράπεζας εφόσον κριθεί ότι το κόστος διάσωσης είναι μεγαλύτερο από εκείνο που απαιτείται για να εκκαθαριστεί.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και εξηγεί ότι οι τράπεζες που ενέχουν συστημικό κίνδυνο για τη χώρα τοτε μπορεί να χρειάζεται να διασωθούν ενώ άλλες, θα πρέπει να κλείσουν.
"Προχωράμε σε μια νέα φάση με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία", αναφέρει μια από τις πηγές του πρακτορείου. "Κάποιες τράπεζες αναμένεται να οδηγηθούν σε συρρίκνωση εργασιών. Κάποιες θα κλείσουν", αναφέρει, προσθέτοντας ότι εάν μια τράπεζα έχει συστημική σημασία για τη χώρα ίσως χρειάζεται διάσωση, αλλά σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να κλείσει.
"Εάν υπάρχει ζήτημα χρηματοοικονομικής σταθερότητας, προετοιμάζεσαι να διασώσεις μια τράπεζα, αλλά έχουμε ξεπεράσει αυτό το σημείο σε πολλές χώρες. Η ΑΤΕΒank θα πρέπει να κλείσει ή να εξυγιανθεί σταδιακά", αναφέρει ο αξιωματούχος.

______________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου