.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία το «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ» μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σας παρακαλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία για την λειτουργία του αλλήλεγγυου σχολείου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Με εκτίμηση
από το Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 
- ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


~~~~~~~~~~~~~

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

                                  ~~~~


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία το «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ» μια πρωτοβουλία 
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας- εγγραφές στα τμήματα


Συνεχίζει για τρίτο μήνα τη λειτουργία του ''ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ", μια δράση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2014. Ένα αλληλέγγυο απογευματινό σχολείο, που αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς. Σ’ αυτό διδάσκουν και το στηρίζουν 100 εκπαιδευτικοί, φίλοι επιστήμονες και εθελοντές και συμμετέχουν πάνω από 250 μαθητές. Συνολικά λειτουργούν 73 τμήματα με διαφορετικά μαθησιακά αντικείμενα. Κάθε εβδομάδα γίνονται περίπου 600 μαθητοώρες διδασκαλίας. 
«ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ» τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ να βοηθηθούν στη μελέτη των μαθημάτων τους και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τη δημιουργική έκφραση, το χορό, το θεατρικό παιχνίδι, τις ανθρώπινες αξίες, τις κατασκευές, τις ξένες γλώσσες, τη φιλαναγνωσία , το σκάκι, κ.ά. Μπορούν να επιλέξουν και να εγγραφούν σε όποια από τα μαθήματα/δραστηριότητες επιθυμούν. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά δημιουργούν, μαθαίνουν, παίζουν, γελούν! 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ξεκινώντας το δεύτερο δίμηνο λειτουργίας του αλληλέγγυου σχολείου, ανακοινώνει τα μαθήματα σε 35 τμήματα, που μπορούν να γραφτούν και να συμμετέχουν τα παιδιά. Οι εγγραφές θα γίνονται από τους γονείς και τους κηδεμόνες από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 5.15 μ.μ. έως τις 7.45 μ.μ στη Γραμματεία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας , όπου γίνονται και τα μαθήματα. Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 9 /2/2015 και μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις που είναι περιορισμένες. 
Οι γονείς θα πρέπει να δουν προσεχτικά το πρόγραμμα, τις ώρες και τις ηλικίες και να έρθουν να κάνουν την εγγραφή την αντίστοιχη ημέρα π.χ αν κάποιος επιλέξει να παρακολουθεί το παιδί του κάθε Τετάρτη το μάθημα: "ΠΑΙΖΩ.. ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ¨" θα πρέπει να πάει την Τετάρτη να το γράψει στη γραμματεία και όχι άλλη ημέρα. Θα ακολουθείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (τηλ επικοινωνίας: 6977210336, 6976390430, 6936470427).
Επίσης στο απογευματινό «αλληλέγγυο σχολείο» παρέχεται Κοινωνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη στους γονείς, από εθελοντές - επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 6-8,Πέμπτη 5-6 και πληροφορίες για ραντεβού για άλλη ημέρα στη γραμματεία του αλληλέγγυου Σχολείου. 
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που προσφέρουν και στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και τη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας που μας παραχώρησε το χώρο του σχολείου. 
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου