.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της Μονής Ομπλού στην Πάτρα. Προτιμά ιδιώτη ενοικιαστή από τον Δήμο που θέλει να κάνει ξενώνα αστέγων δίνοντας και μεγαλύτερο ενοίκιο...


ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της Μονής Ομπλού στην Πάτρα. Προτιμά ιδιώτη ενοικιαστή από τον Δήμο που θέλει να κάνει ξενώνα αστέγων δίνοντας και μεγαλύτερο ενοίκιο... // (Είναι αυτοί οι ..."ιερωμένοι", που μελετούν στη θεωρία το "Ιερό Ευαγγέλιο" και ασκούν στην πράξη το "Εγχειρίδιο του στυγνού επιχειρηματία"... 
-Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~~~~~
Τον Δεκέμβριο του 2016, σας είχαμε αναμεταδώσει την είδηση ότι ο Δήμος Πατρέων με πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη ήταν πολύ κοντά σε συμφωνία με το τοπικό μοναστήρι του Ομπλού για να ενοικιάσει μεγάλη πολυκατοικία ιδιοκτησία της μονής, ώστε να μετατραπεί σε ξενώνα αστέγων!
Συγκεκριμένα γράφαμε:
Κοντά στην δημιουργία ενός νέου ξενώνα αστέγων βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων, έχοντας προχωρήσει τις επαφές του, προκειμένου να μισθώσει κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr το κτίριο αυτό βρίσκεται στην συμβολή της Γούναρη και της Μπουκαούρη, λίγα μέτρα πιο πάνω από την πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για μία ολόκληρη πολυκατοικία που έχει 70 περίπου διαμερίσματα, με δωμάτια άψογα εξοπλισμένα, τουαλέτες και μπάνια.
Το κτίριο αυτό είναι σε θέση να χωρέσει γύρω στα 180 με 200 άτομα και εφόσον η δημοτική αρχή προχωρήσει σε συμφωνία, εκεί θα στεγαστεί και το μεγαλύτερο μέρος των νέων κοινωνικών δομών του Δήμου.
Εκεί, δηλαδή, θα φιλοξενηθεί πιθανότατα, το Κέντρο Ημέρας Αστέγων και το Δημοτικό Υπνωτήριο, αλλά και οι δομές συσσιτίου του Δήμου Πατρών. Το κτίριο διαθέτει ένα μεγάλο υπόγειο, χωρητικότητας 600 τετραγωνικών μέτρων, ενώ δίνει την δυνατότητα για την δημιουργία μαγειρείων, αλλά και για την τραπεζαρία της δομής.
Το μοναστήρι προτιμά ιδιώτη ενοικιαστή με χαμηλότερο αντίτιμο, αρκεί να μην γίνει άντρο μεταναστών!
Τα νέα λίγους μήνες μετά δεν είναι καλά... 
Μάλιστα είναι εξοργιστικά!!!

Το παπαδαριό κοροϊδεύει τον Δήμο εδώ και 6 μήνες, γιατί δε θέλει ενοικιαστή τον δήμο και προτιμά ένα ιδιώτη, στον οποίο φαίνεται έχουν υποσχεθεί την πολυκατοικία και μάλιστα με τα μισά λεφτά απ΄αυτά που δίνει ο δήμος.
Η Μονή μέχρι τώρα έχει κάνει δύο διαγωνισμούς και στις 24 Απριλίου γίνεται και τρίτος (φωτογραφικός για τον συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο). Στον β΄διαγωνισμό παρενέβη ο δήμος με επιστολή δημάρχου προς την Ι.Μ. Ομπλού και τους ενημέρωνε πως τα χρήματα που ζητούν για μηνιαίο μίσθωμα (4000 ευρώ) τα δίνει ο δήμος για να στεγάσει εκεί δομές του Κοινωνικού Οργανισμού. Έστειλε επιστολή ο δήμαρχος, επειδή ο δήμος δεν δικαιούται από το νόμο να μετάσχει σε διαγωνισμούς άλλων, παρά μόνο αν κάνει δική του προκήρυξη.
Το παπαδαριό όταν πληροφορήθηκε πως εκεί θα δημιουργηθεί και ξενώνας αστέγων, είπε πως δεν δίνει το κτίριο διότι ΄΄θα δημιουργηθεί γκέτο λαθρομεταναστών΄΄ (έτσι τους αποκάλεσε) και θα αντιδράσει η γειτονιά... θεωρώντας πως αν πρόκειται για φιλοξενία μεταναστών θα ...μαγαριστεί το κτίριο και η γειτονιά (αυτές τις απόψεις έχει η Αγία Εκκλησία της Αγάπης προς τον συνάνθρωπο).
Ένας δεύτερος λόγος που αρνούνται να δώσουν το κτίριο είναι ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο δήμο ότι θα παίρνουν κάθε μήνα τα λεφτά τους !!! Και τις δύο περιπτώσεις αντέκρουσε με επιχειρήματα ο δήμαρχος, σε συνάντηση που είχε με το παπαδαριό πριν το Πάσχα, αλλά αυτοί δεν φαίνεται να πείστηκαν, γιατί μάλλον έχουν δώσει το λόγο τους σε ιδιώτη, που θέλει να νοικιάσει την πολυκατοικία με λιγότερα από 2000 ευρώ το μήνα και να μισθώνει τα δωμάτια σε φοιτητές.
Στις 24 Απριλίου βγαίνει η 3η δημοπρασία. Αν η Μονή Ομπλού δεν το παραχωρήσει στον Δήμο Πατρέων αναμένονται αντιδράσεις από την δημοτική αρχή που περιμένει το τελικό αποτέλεσμα και βέβαια του Πατραϊκού λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου