.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

"Ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΡΟΔΟΝ" θα ζει για πάντα στην καρδιά μας !


ΤΟ "ΡΟΔΟΝ" ΖΕΙ !!!

Πολλές φορές, τα περασμένα, εκεί που λες ότι έχουν πεθάνει, έρχονται διακριτικά να σου τραβήξουν το μανίκι, για να σου πουν ότι είναι κοντά σου, ότι ακολουθούν τα βήματα της ζωής σου, αρκεί να έχεις ανοιχτά τα μάτια της ψυχής για να τα βλέπεις και να τα αναγνωρίζεις. 
Είχαμε κάποτε στη Σπάρτη ένα παλιό καλοκαιρινό σινεμαδάκι με το όνομα "ΡΟΔΟΝ" , που συντρόφεψε κι ομόρφυνε τη ζωή μας σε μοναχικά και άσχημα χρόνια. "Πέθανε" κάποια στιγμή όταν η κοινωνία το απέβαλλε απ' τη ζωή της σαν ανεπιθύμητο, αλλά μετά από 30 χρόνια, περίπου, το ανάστησε (με θυσίες πολλές) ο παλιός κινηματογραφιστής και ρέκτης Κώστας Ρουμελιώτης. Για αρκετά καλοκαίρια το "ΡΟΔΟΝ" μας χάρισε όμορφες στιγμές, ώσπου έκλεισε πριν μερικά χρόνια για πάντα και κατεδαφίστηκε ό,τι το θύμιζε. Ο δήμος Σπάρτης , δυστυχώς , δεν στάθηκε ικανός ή δεν θέλησε να το κρατήσει , ως το τελευταίο παραδοσιακό θερινό σινεμά της Σπάρτης κι ένα από τα τελευταία ΟΛΗΣ της Ελλάδας.
Περαστικός, τυχαία, ήμουν σ' έναν δρόμο της Σπάρτης , όταν η ματιά μου έπεσε στο μπαλκόνι ενός παλιού, ακατοίκητου νεοκλασικού (Άγιδος 72). Με έκπληξη και συγκίνηση βαθιά είδα να αναπαύεται εκεί, στηριγμένη στον τοίχο, η πινακίδα, που πάνω της κάποτε το "ΡΟΔΟΝ" καρφίτσωνε τις φωτογραφίες από τα έργα που πρόβαλλε!!!
Κι επάνω στην πινακίδα, η τελευταία ανάρτηση του "ΡΟΔΟΝ" και του Κώστα Ρουμελιώτη, λίγο πριν οι μπουλντόζες κατεδαφίσουν το σινεμά του:

"Ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ "ΡΟΔΟΝ"
ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΛΟΓΩ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΑΣ ."
Ναι ! Όταν οι μνήμες ζωντανεύουν κι έρχονται να σε βρουν, συνήθως , κάνουν τα μάτια σου να βουρκώνουν !
Το "ΡΟΔΟΝ" θα ζει για πάντα στην καρδιά μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου