.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Διήμερο εκδηλώσεων στις 10 & 11 Φεβρουαρίου τιμής και μνήμης στον Θόδωρο Αγγελόπουλο από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

{Filmhouse // Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας}Η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στον βραβευμένο και διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10-2-2018 και ώρα 6 μ.μ. θα γίνει η πρώτη εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ για το έργο του σκηνοθέτη και με δύο ομιλίες. Η πρώτη από την κ. Αιμιλία Κάραλη, Δρα Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, συγγραφέα, φιλόλογο, με θέμα: «Θ. Αγγελόπουλος: η κινηματογραφική πατρίδα των προσφύγων» και η δεύτερη από τον κ. Κωστή Ζουλιάτη, μουσικό και σκηνοθέτη, με θέμα: «Ο κινηματογράφος πέρα από τα μηνύματα· η δημιουργία του Αγγελόπουλου ως μια περίπτωση ποιητικής ειδησεογραφίας».
Θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον κ. Χρίστο Κοντοβουνήσιο, πρέσβη επί τιμή, λογοτέχνη και την κ. Φοίβη Αγγελοπούλου, σύζυγο του σκηνοθέτη.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα αποκαλυφθεί αναμνηστική πλάκα στην είσοδο του Αμφιθεάτρου «Θ. Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Την εκδήλωση συντονίζει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΣ συγγραφέας, φιλόλογος Βασίλης Μαστραγγελόπουλος.
Το βράδυ της Κυριακής, 11-2-2018 και ώρα 8 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», αφού προηγηθεί σύντομη εισήγηση για το έργο από την σκηνοθέτιδα Ελένη Αγγελοπούλου, κόρη του Θ. Αγγελόπουλου.
* Η είσοδος στην εκδήλωση και στην προβολή της ταινίας θα είναι ελεύθερη.
* Οι προβολές του ντοκιμαντέρ και της ταινίας γίνονται με τη στήριξη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.
* Το διήμερο των εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Λάππας
Η Γεν. Γραμματέας 
Αντωνία Παυλάκου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου