.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

"Πελοπόννησος πρώτα":Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες & περιφερειακοί σύμβουλοι σε Αρκαδία - Αργολίδα


      ΕΚΛΟΓΕΣ  2014       Τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Αργολίδας καθώς και τα ονόματα 14 περιφερειακών συμβούλων στις δύο περιφερειακές ενότητες, ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», Οδυσσέας Βουδούρης.

«Η ειδοποιός διαφορά του συνδυασμού μας σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους είναι ότι διαθέτει σχέδιο ανατροπής και διοίκησης της περιφέρειας, το οποίο είναι σε θέση να το υλοποιήσει. Μπορούμε να νικήσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας για να βγει η Πελοπόννησος από την κρίση. Αυτό το έργο είναι τόσο δύσκολο που πρέπει για να ολοκληρωθεί, να κινητοποιηθούν ευρύτατες κοινωνικές δυνάμεις. Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί η συμμετοχή ευρύτερων αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών, οικολογικών δυνάμεων στην «Πελοπόννησο Πρώτα», αυτή είναι και η βάση της νίκης μας».

Με τις επισημάνσεις αυτές ο Οδυσσέας Βουδούρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του δικηγόρου Τάκη Γατσόπουλου, ως αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και του επίσης δικηγόρου Γιώργου Γαβρήλου ως αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.

«Είμαστε μια πλατιά ενωτική παράταξη που θα φέρει την ανατροπή, την αλληλεγγύη και την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και για αυτό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε στην συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη ο Τάκης Γατσόπουλος.

Παρών στην συνέντευξη της Τρίπολης ήταν και ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι «θα έχουμε την ανατροπή και στην Πελοπόννησο. Είναι δύσκολο το έργο που θα κληθούμε να υλοποιήσουμε, να ανατρέψουμε ένας καθεστώς αδιαφάνειας και σκοτεινής διαχείρισης που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια».

Στο διπλό διακύβευμα των εκλογών αναφέρθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο. «Από τη μια είναι το ηχηρό πολιτικό μήνυμα ανατροπής της διοίκησης της Περιφέρειας που προωθεί και υπερασπίζεται όλα τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα κι από την άλλη να ανατραπεί το μοντέλο διοίκησης που έχουμε ζήσει τα τρεισήμισι τελευταία χρόνια. Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα μοντέλο που θα διοικεί για τον πολίτη και όχι για τα συμφέροντα».

Tα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Αρκαδίας που ανακοίνωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης είναι τα εξής:

1.Σαράντος Αλεξανδρής. Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εργάζεται στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
2. Ράνια Δεληγιάννη. Έμπορος, έχει σπουδάσει Οικονομικές επιστήμες και δραστηριοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα και σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
3. Πέτρος Ζούνης. Εκπαιδευτικός στα Τρόπαια Γορτυνίας, με έντονη συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα. Για 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Τροπαίων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος στον Καλλικρατικό δήμο Γορτυνίας.
4. Σωτήρης Λάτσης. Συνταξιούχος. Ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου φοιτητών στην Πάντειο Σχολή το 1972-73. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βόρειας Κυνουρίας 2003-2006. Επί 12 χρόνια ήταν πρόεδρος της κοινότητας Καστάνιτσας.
5. Αθανασία Μάντη. Φοιτήτρια στο ΤΕΙ Ιωαννίνων, από την Μεγαλόπολη. Μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
6. Ντίνα Μπόζου. Ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων Τρίπολης. Δραστηριοποιείται στο Σύλλογο Αρκάδων Οικολόγων.
7. Βασίλης Τσίρμπας. Συνταξιούχος. Διετέλεσε γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και ήταν δύο φορές υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό.
8. Ζαχαρούλα Σαρρή. Παιδίατρος. Υπηρέτησε 35 χρόνια το ΕΣΥ, κατοικεί στο Λεωνίδιο Κυνουρίας.

~~~~~~~~~~~~~~
Τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην Αργολίδα, (με αφαβητική σειρά) που ανακοίνωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι τα εξής:
1.Ιουλία Γεωργιοπούλου, οικιακά από την Παλαιά Επίδαυρο
2.Παναγιώτης Γούτος, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως στέλεχος εταιρειών για την κατασκευή δημόσιων τεχνικών έργων. Έχει επιμορφωθεί στα έργα εξοικονόμησης και σύγχρονων πηγών ενέργειας, στις εφαρμογές σύγχρονης τεχνολογίας, στα σύγχρονα κτίρια, στην αρχιτεκτονική, στη μηχανική και την πολεοδομία.
3.Γιώργος Ξενάκης , έχει τελειώσει σχολή Μηχανοτεχνικών και εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα.
4.Βασίλης Τράκας, εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αργολίδας. Υπηρετεί ως διευθυντής στο 3ο Λύκειο Άργους. Έχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ασίνης.
5.Αγγελίνα Χατζοπούλου. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Μεγάλη Βρετανία. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Επικοινωνίας και ΜΜΕ. Έχει εργασθεί σαν δημοσιογράφος στα τοπικά μέσα. Ενεργό μέλος του Κοινωνικού Φόρουμ Αργολίδας και του Αντιφασιστικού- Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας.

________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου