.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Ένα Παράξενο Ζευγάρι - Odd Couple [1968] στην Filmhouse // Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 16 Ιουνίου

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 16/06 


 Filmhouse // Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας


Μια παράξενη συγκατοίκηση γεννιέται όταν δύο φίλοι με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, μένουν μόνοι, αφού τους εγκαταλείπουν οι γυναίκες τους, για διαφορετικό όμως λόγο τον καθένα.
Ο Φέλιξ είναι υποχόνδριος, σπιτόγατος που προγραμματίζει τα πάντα και προπαντός ότι έχει σχέση με τα οικονομικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που η γυναίκα του τον παράτησε. Τελείως διαφορετικός τύπος είναι ο Όσκαρ. Γυναικάς, σπάταλος, τσαπατσούλης και ξενύχτης. Αυτός είναι και ο λόγος που τον βαρέθηκε η γυναίκα του και τον εγκατέλειψε.
Το αποτέλεσμα της συγκατοίκησης είναι μια εφιαλτική κωμωδία καταστάσεων, που απογειώνεται από τη χημεία των πρωταγωνιστών και τα πρωτότυπα σεναριακά ευρήματα συνθέτοντας ένας από τα πιο αστεία ζευγάρια που έχουν περάσει από το κινηματογραφικό πανί.
Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 όσκαρ (Σεναρίου και Μοντάζ),  έχει κερδίσει 2 βραβεία (Laurel Awards, Guild of America) και ήταν υποψήφια για τα βραβεία Γκράμμυ (για τη μουσική) και Χρυσές Σφαίρες (καλύτερη ταινία, καλύτερος ηθοποιός).


ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ένα Παράξενο Ζευγάρι - Odd Couple [1968]
σκηνοθεσία: Gene Saks
παίζουν: Jack Lemmon, Walter Matthau
διάρκεια: 105 λεπτά
χώρος προβολής – Καφέ Σινέ (δυτική παραλία Καλαμάτας)
ώρα προβολής -- 21:30
είσοδος -- 4 ευρώ

είσοδος ελεύθερη -- για νέους κάτω των 18 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου