.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Σώρρας: γραφικός, απατεώνας ή άλλο ένα φασιστικό μόρφωμα ενόψει;Τα τελευταία 4-5 χρόνια, απασχολεί την επικαιρότητα η περίπτωση του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του. Σωτήρας της Ελλάδας, ομογενής από Αμερική, που… ζει στην Πάτρα, παρέδωσε στο κράτος τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέχει, με βάση κάποια ομόλογα μιας -εδώ και σχεδόν 80 χρόνια κατηργημένης- τράπεζας Ανατολής που βρήκε στα μπαούλα της γιαγιάς του! Τα δισεκατομμύρια τα έθεσε και στη διάθεση των οπαδών του, ώστε όσοι χρωστάνε να τα χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τους με την εφορία. Όσοι τον πίστεψαν κατέθεσαν αιτήσεις με τις οποίες ζητούν τα χρέη τους να ρυθμιστούν με βάση αυτά τα 600 δις. Φημολογείται ότι γύρω στις 5.000 άνθρωποι προχώρησαν σε αυτή τη διαδικασία. Το σίγουρο είναι πάντως ότι έχουν ανησυχήσει τα κυβερνητικά οικονομικά επιτελεία!

Ο εν λόγω κύριος έχει στήσει μια σειρά αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, υπό την ομπρέλα της «Ελλήνων Συνέλευσις», με 170 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες, απ’ ότι λέγεται, οπαδούς. Αρκετές από τις συγκεντρώσεις τους φαίνεται να είναι μαζικές. Αυτός και οι υπαρχηγοί του ή οπαδοί του έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη σε σχέση με τα παραπάνω αλλά και για απάτες, εκβιασμούς έως και για φόνο. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο σχετικά εύκολος με τον οποίο ξεφεύγει από σοβαρές καταδίκες. Υπάρχει και δικαστική απόφαση, που, δια… της ατόπου, επιβεβαιώνει την ύπαρξη των 600 δις. Επιπλέον, ο Σώρρας φαίνεται να έχει στηριχθεί ή να έχει σχέσεις με πολιτικούς παράγοντες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τις τελευταίες μέρες, με αφετηρία τον φόνο της ψυχολόγου στη Λαμία από οπαδό του -στέλεχος της «Ελλήνων Συνέλευσις»- και μια υπόθεση απάτης, είναι και πάλι στην επικαιρότητα αποτελώντας αγαπημένο θέμα εμποράκων του φασισμού σαν τον Μπογδάνο και τον Αναστασιάδη.

Ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος και οι οπαδοί του «οργώνουν» την Ελλάδα, επικοινωνούν με τον κόσμο, θυμίζει τον τρόπο επικοινωνίας και χειραγώγησης που χρησιμοποιούν διάφορες θρησκευτικές αιρέσεις της δύσης, σε συνδυασμό με μορφές που χρησιμοποιούν φασιστικές οργανώσεις.
Η ιδεολογία του παρουσιάζεται ως πατριωτική, ελληνοκεντρική και δωδεκαθεϊστική, ο «Έλλην» είναι το κέντρο του σύμπαντος, είναι η ανώτερη όλων των φυλών και καταδιώκεται από τους πάντες. Αυτοπροσδιορίζονται ως «πολεμιστές ταγμένοι στον ιερό σκοπό της ελευθερίας της Ελλάδος του ελληνισμού και της ελληνικότητος απανταχού της Γαίας» και προχωρούν σε ανάλογους όρκους, η παραβίαση των οποίων θα έχει ως συνέπεια τη διάλυση του κυτταρικού ιστού που φέρει τον όρκο! Στοχοποιούνται ως εχθροί του ελληνισμού οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι, κάθε μη Έλλην, φυσικά οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές, κυρίαρχα δε οι κομμουνιστές. Ο φασισμός προσαρμοσμένος στην ελληνική ιδιαιτερότητα σε όλο του το μεγαλείο αναδύεται πίσω από τις αρχαιοελληνικές γελοιότητες. 
Άλλο ένα κρυπτο(;)φασιστικό φίδι, λοιπόν, αρκετά χρήσιμο στο σύστημα, μιας και παρασύρει σημαντικά κομμάτια λαού στη βάση της απελπισίας τους από τη χρόνια και μόνιμη εξαθλίωση στην οποία έχουν ριχθεί από τις μνημονιακές πολιτικές. Γι’ αυτό αντιμετωπίζεται με ανεκτικότητα και σοβαρότητα, ακόμη και όταν η γελοιότητα και η απάτη βγάζουν μάτι!

Ας θυμηθούμε πώς αντιμετωπιζόταν ο Καρατζαφέρης, ο Μιχαλολιάκος, ο ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή αντίστοιχα, από το σύστημα και τα ΜΜΕ. Και αυτοί από γραφικοί και περιθωριακοί μετατράπηκαν σε εργολάβους του πατριωτισμού και της εθνικής σωτηρίας, βρέθηκαν στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της χώρας παίζοντας σημαντικό ρόλο ο καθένας, με βάση τη χρήση που του επιφύλασσε και τους επιφυλάσσει το σύστημα κάθε φορά. Ο τρόπος που κινείται ο Σώρρας αλλά και η ουδετερότητα -αρκετά προωθητική γι’ αυτόν- με την οποία αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ δεν θα πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους, να τον υποτιμήσουμε.

Ο Σώρρας και το δίκτυο που έχει στήσει πατάνε πάνω στη πραγματικότητα και στις ανάγκες του λαού για διέξοδο από αυτή. Πάνω στην απουσία πραγματικού εργατικού, λαϊκού, ταξικού κινήματος, πραγματικής αγωνιστικής διεξόδου από την Αριστερά στα ζητήματα της ανεξαρτησίας και του ιμπεριαλισμού έως τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εθνικισμός, ρατσισμός, σκοταδισμός και φασισμός είναι διέξοδοι που προτείνει το ίδιο το σύστημα στους αγανακτισμένους από την πολιτική του. Διέξοδοι που, ανεξάρτητα από το αν θα ανατεθεί κάποιος σοβαρότερος ρόλος στον Σώρρα ή όχι, θα έχει φροντίσει να σπαρθούν στις λαϊκές συνειδήσεις.

Τα παραπάνω δεν μπορεί να αντιμετωπισθούν ως γραφικότητες ή ως απλές περιπτώσεις απάτης, γιατί αυτό αφήνει έδαφος να επηρεάζουν ακόμη και ανθρώπους που στο κοντινό παρελθόν βρίσκονταν στους δρόμους του αγώνα. Ούτε μπορούν να απαντηθούν με την απαξίωση του λαού μας και τον χαρακτηρισμό όσων από την απελπισία τους κρεμιούνται από τέτοιες περιπτώσεις ως «ψεκασμένων». 
Αντιμετωπίζονται μέσα από τη καθημερινή πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, ενάντια στην επίθεση στα εργατολαϊκά δικαιώματα, με την ανάδειξη των πραγματικών αιτιών, με τη στοχοποίηση του ίδιου του συστήματος ως υπεύθυνου για όλα όσα ζούμε. Με την ανάδειξη των πραγματικών στοχεύσεων όλων αυτών των τύπων και μορφωμάτων, με την πολιτική και ιδεολογική αποδόμησή τους. Μέσα από την ταξική πάλη και την προσπάθεια ο λαός μας να αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη στις δικές του δυνάμεις και να μην περιμένει τη σωτηρία από κανένα Σώρρα και κανένα επίδοξο… Μεταξά ή Παπαδόπουλο. Άλλες πάλαι ποτέ γραφικότητες που, όμως, όταν χρειάστηκε, ανέλαβαν μια χαρά τις ευθύνες τους για λογαριασμό του συστήματος.

___________
Προλεταριακή Σημαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου