.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε ο β΄γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογώνΑθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ):

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο δεύτερος γύρος των εκλογών από τις οποίες θα προκύψουν οι 11 περιφερειάρχες και οι 221 δήμαρχοι που θα συμπληρώσουν τον κατάλογο των εκπροσώπων του λαού στην αυτοδιοίκηση. Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επισήμανε ότι την προηγούμενη Κυριακή, οι πολίτες με ψήφο ευθύνης και ωριμότητας επέλεξαν τη σταθερότητα και την πορεία σωτηρίας της χώρας, απορρίπτοντας την ανευθυνότητα και την ανέξοδη ρητορεία. 

"Σήμερα, οι πολίτες κλήθηκαν να επιλέξουν τα καταλληλότερα πρόσωπα που θα οδηγήσουν τις τοπικές κοινωνίες στη νέα εποχή της αυτοδιοίκησης, την εποχή του Καλλικράτη. Η εξουσία εκφράζει πια άμεσα τις τοπικές κοινωνίες και τον πολίτη. Η μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη αποτελεί ουσιώδη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο νέο αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Ο ρόλος των νεοεκλεγέντων αιρετών αντιπροσώπων είναι σημαντικότατος, καθώς καλούνται να συμμετάσχουν ουσιαστικά στη μετάβαση της χώρας σε ένα διαφορετικό μέλλον" πρόσθεσε. 

Υπογράμμισε τέλος ότι ευθύνη όλων των δυνάμεων είναι η συνεργασία με τη νέα τοπική αυτοδιοίκηση για την αλλαγή του κράτους αλλά και της σχέσης κράτους- πολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου