.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Το Πανελλαδικό κίνημα εναντίον των διοδίων, ανοίγοντας τις μπάρες σε όλο το εθνικό δίκτυο.

Ραντεβού την Κυριακή, στις 3 μετά το μεσημέρι, έχει δώσει με όσους αντιδρούν στις τσουχτερές τιμές των διοδίων το Πανελλαδικό κίνημα εναντίον των διοδίων, ανοίγοντας τις μπάρες σε όλο το εθνικό δίκτυο.










Με σύνθημα «Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε», οι επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα καλούν τους οδηγούς να αντισταθούν στα χαράτσια των μεγαλοεργολάβων και δηλώνουν έτοιμες να αναμετρηθούν στα δικαστήρια για την νομιμότητα των διοδίων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται σχέδιο αντεπίθεσης στους οδηγούς που δεν πληρώνουν, επιστρατεύοντας την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία πρόσφατα έδωσε εντολή να χορηγούνται υπό όρους τα προσωπικά στοιχεία των οδηγών στους εργολάβους για να μπορούν να τους μηνύσουν.

Οι πληροφορίες για χαρακτηρισμό των διοδίων έως δημόσιων εσόδων με την είσπραξή τους από τις εφορίες διαψεύδονται από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία όμως επιβεβαιώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθεια να δώσουν λύσεις στην αιμορραγία εσόδων που υπάρχει από την μην πληρωμή των διοδίων.

Ως παράνομο και άδικο μέτρο χαρακτηρίζουν οι επιτροπές αγώνα τον χαρακτηρισμό των διοδίων ως δημοσίων εσόδων ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο. «Τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις» είναι η απάντησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάχνουν νόμο για να καταδικάζουν όσους δεν πληρώνουν διόδια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου