.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΓΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο προεδρείου του ΣΑΕ

.Η Δρ. Σαραντοπούλου...από το Βαλτέτσι Αρκαδίας... στην Βιέννη, ιατρός, καρδιολόγος


Η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε πολύ μικρή ηλικία μετοίκησε με την οικογένειά της στην Βιέννη, όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάζεται ως ιατρός, καρδιολόγος. Η ίδια έλκει την καταγωγή της από το Βαλτέτσι Αρκαδίας από τον πατέρα της ενώ η μητέρα της κατάγεται από την Σίφνο και τον Μικρασιατικό Πόντο.

Στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού εξελέγη στην θέση του Γραμματέα στο Παγκόσμιο Προεδρείο για πρώτη φορά το 2003. Το 2006 επανεξελέγη στην μονομελή πλέον θέση της Παγκοσμίου Γραμματέως του ΣΑΕ, ενώ είναι μέχρι στιγμής, η μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο Προεδρείο του Συμβουλίου.

Η δραστηριότητά της, πολυσχιδής. Διδάκτωρ Φιλοσοφικής του Πανεπιστήμιου της Βιέννης, διπλωματούχος μεταφράστρια – διερμηνέας της Γερμανικής, Γαλλικής και Ισπανικής Γλώσσας, κάτοχος διπλώματος Proficiency της Αγγλικής γλώσσας, διαθέτει γνώσεις της Αραβικής και Ρωσικής Γλώσσας. Ακόμη, είναι Διδάκτωρ Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου της Βιέννης με ειδικότητα στην Ειδική Παθολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βιέννης και στην Καρδιολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παρισιού – HEGP.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος της Πανεπιστημιακής Ιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Βιέννης, υπεύθυνη για την επιστημονική έρευνα και για την διδασκαλία των φοιτητών, Γνωματεύουσα Σύμβουλος Κρατικών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σύμβουλος Αραβικής Πρεσβείας κράτους του Κόλπου, στην Υπηρεσία Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη και υπεύθυνη του Γραφείου του Πρέσβη.

Μέχρι σήμερα είναι Επίτιμη Σύμβουλος των Υπουργών Υγείας Αυστρίας και Επίτιμη Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας του Ομάν.
Η Δρ. Σαραντοπούλου, πέραν της δράσης της ως ιατρός, έχει εργαστεί για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των αραβικών κρατών και της Αυστρίας στα θέματα της ιατρικής επιστήμης και έρευνας, ενώ συμμετέχει στις επίσημες αποστολές στα αραβικά κράτη.

Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας από το 2001, ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας , Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Αυστρίας από το 2002, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστρίας «Ασκληπιός» από το 1996, υπεύθυνη για την Ευρώπη στο Προεδρείο του Παγκοσμίου Πανελληνίου Βιοϊατρικού Συνδέσμου με έδρα το Λονδίνο από το 1998 και αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Αυστρο-Αραβικού Συνδέσμου από το 1999.

Μία από τις πλέον σημαντικές δραστηριότητές της, αποτελεί η ο ρόλος της ως ιδρυτικού μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Ιατρών Ελληνικής Καταγωγής. Η Δρ. Ολγα Σαραντοπούλου πιστεύει ότι η επιτυχία του θεσμού εξασφαλίζεται μέσα από την ενότητα όλων των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού, την αλληλεγγύη και την συνεργασία. Η ίδια έχει θέσει ως προτεραιότητα στη δράση της γύρω από την ελληνική ομογένεια, την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων για την στήριξη και προβολή του Ελληνισμού, της Ελληνικής Παιδείας και του Πολιτισμού στο εξωτερικό. Παράλληλα είναι ένθερμη υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων του Κυπριακού λαού, τάσσεται υπέρ μιας λύσης που θα σέβεται απόλυτα την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονικής γης αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, στηρίζει το αίτημα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και Μικρασιατών Ελλήνων, την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τα δίκαια αιτήματα των Βορειοηπειρωτών, των καταγόμενων από την Ίμβρο και την Τένεδο.

Τέλος υποστηρίζει την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα του Έλληνα Ομογενή, αλλά και την ενδυνάμωση των Δικτύων της νεολαίας και των γυναικών, των επιχειρηματιών και των επιστημόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου