.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα


Με χιόνια ξύπνησαν  οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στα πελάγη κράτησαν τα περισσότερα πλοία δεμένα.
Απαραίτητες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που ήθελαν να κινηθούν σε ορεινά οδικά δίκτυα. Ειδικότερα στον νομό Φλώρινας, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου, οι αντιολισθητικές αλυσίδες ήταν υποχρεωτικές σε όλο τον νομό, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα χρειάστηκε να κινηθούν ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας.
Ο καιρός σήμερα δεν θα παρουσιάσει σημαντικές μεταβολές. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα είναι τα χαρακτηριστικά της ημέρας. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 8 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία. Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 10 βαθμών Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια στην Πάρνηθα. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και την Κυριακή, ενώ θα πέσουν χιόνια στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

*εφημ. Η ΑΥΓΗ  Ημ. δημοσίευσης: 29/01/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου